Online Presentatietips

  • Foto voor bij blogje 29 feb

Val op met een persoonlijke video

10 manieren om te scoren met een persoonlijke video

Een korte persoonlijke video is een snel en opvallend alternatief voor een geschreven bericht.

Bij het maken van een video, denk je al snel aan een hele productie met een camerateam, montage, muziek. Prachtig, maar ook bewerkelijk en duur.
Een persoonlijke video is geen alternatief voor een bedrijfsvideo. Je kunt het beter zien als een mooi alternatief voor schriftelijke communicatie.
Video’s trekken meer aandacht dan tekst. Nog wel. Omdat niet veel mensen daar nog gebruik van maken, val je er mee op tussen je concurrenten. Daarnaast kan een video inhoudelijk veel toevoegen ten opzichte van tekst. Je maakt mensen vertrouwd met jouw stem en manier van doen. En tot slot: voor sommige mensen, waaronder ikzelf, is praten makkelijker dan schrijven. :-)

Op allerlei manieren kun je persoonlijke videoboodschappen inzetten om meer op te vallen, of om simpelweg je gezicht te laten zien. We sommen graag wat mogelijkheden voor je op: read more

Video messages: de Amerikanen doen het natuurlijk al!

Een paar mooie voorbeelden van hoe je video als communicatiemiddel kunt inzetten vind je op deze site.

Als je op de foto klikt, wordt je doorgelinkt naar de site van ‘The center for Charter’, een onderwijsinstelling in de VS waar video’s ook ingezet worden als alternatief voor een nieuwsbrief.

Video Message voorbeeld
homeJW001

Hoe requisieten je verhaal kunnen versterken.

We houden allemaal onze hand op om het kleine gele bloemknopje te ontvangen. Het ligt daar heel onschuldig in mijn handpalm. Ga ik dit echt in mijn mond stoppen….? Ik kijk om me heen en steek net als de rest van het publiek het bloemknopje in mijn mond. Ik kauw, slik het door en plotseling ontstaat er een explosie in mijn mond. Het voelt alsof er duizenden belletjes in mijn mond ontploffen. Het knettert daarbinnen en dat houdt nog zeker tien minuten aan. De plek, het gevoel, het moment, dat vergeet ik nooit meer.
read more

Training voor webcamadviseurs